Transport

200 miljoner till produktion av biogas

Regeringen förlänger det tillfälliga stödet till produktion av biogas med 200 miljoner kronor under 2021. Det står att läsa från och med den 14 september på regeringen.se. Satsningen är en del av budgetpropositionen, som läggs fram i sin helhet 21 september.

Avsiktsförklaring främjar biogas i Fyrbodal

Västra Götalandsregionen (VGR), Västtrafik och Fyrbodals kommunalförbund har tillsammans undertecknat en avsiktsförklaring för att fortsatt främja biogas i Fyrbodal.

REDI – resfria digitala möten i offentlig sektor

Vi hjälper offentlig sektor att bli bättre på resfria digitala möten
I projektet ges kommuner, kommunala bolag och regioner stöd i arbetet att öka andelen digitala möten i sina organisationer.

Sveriges produktion av biogas kan bli sju gånger större

Sverige bör besluta om ett produktionsmål på 10 TWh biogas till 2030. Det är ett av de viktigaste förslagen från Biogasmarknadsutredningen, som i veckan presenterade sitt slutbetänkande.

Seminarium 10 december: Värdet av biogas för kommun och region

Högskolan Väst, Trollhättan
10 december, 2019 - 08:4512:00

Hur bidrar biogas till ökad försörjningstrygghet, landsbygdsutveckling och anständiga arbetsvillkor? Och hur kan vi synliggöra värdena av ett lokalproducerat drivmedel? Den 10 december bjuder vi in till en seminariedag om biogasens värde lokalt och regionalt. Välkommen till en förmiddag där vi fördjupar oss i biogasens nyttor för kommun och region! Till program och anmälan!

Fixa Laddplats hjälper fastighetsägare att ordna elbilsladdningen

Tillsammans med Fastighetsägarna har Energikontor Väst under 2019 arrangerat träffar runt om i Västra Götaland med fokus på regler, teknik och ekonomi för fastighetsägare som är intresserade av att installera laddplatser. Pål Kindblom, projektledare för Fixa Laddplats i Västra Götaland, är nöjd med resultatet:

Marlene Garhall

Projektledare, REDI Resfria Digitala möten i offentlig sektor.

Marlene arbetar sedan mars 2019 på Innovatum och Energikontor Väst. Hon har bred erfarenhet inom transportlogistik. Hon har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling, både strategiskt och operativt. Marlene har även mångårig erfarenhet från upphandlingar och inköp, både som inköpsansvarig, projektledare men också som chef.

Tips på kortfilmer om laddning

Elbilar är bättre för miljön än fossildrivna bilar, det står klart när Power Circle tillsammans med BIL Sweden, Motorbranschens riksförbund och IVL – Svenska Miljöinstitutet sammanställt resultat från nya forskningsstudier.

Webbinarie Laddplatser – Elbil i praktiken

Webbinarie
13 maj, 2019 - 13:0014:00

Laddplatser – Elbil i praktiken med Gustav Busch från Energikontoret i Mälardalen

Måndag den 13 maj, kl. 13:00.

Laddplatser – Elbil i praktiken med Gustav Busch från Energikontoret i Mälardalen. Gustav arbetar inom laddinfrastruktur främst mot företag och BRFer och har även haft en del samarbeten med rådgivare i Mälardalen. Fokus kommer att ligga på den praktiska delen med att ha en elbil.

Webbinarie Beteendepåverkan kopplat till resor

Webbinarie
7 maj, 2019 - 13:0014:00

Katharina Paoli från A Win Win World kommer att prata om beteendepåverkan kopplat till resor och hur ni rådgivare ska kunna hjälpa rådsökanden att göra bra val.

Tisdag den 7 maj, kl. 13:00.