photo-1566838616631-f2618f74a6a2.jpg
Foto: Unsplash.com

Fortfarande vanligt med missuppfattningar kring solceller

Många tror att solceller är dyrare att installera än vad dom är och att de inte fungerar bra i svenskt klimat. Det visar vattenfalls senaste Solrapport. 

 

Många svenskar tror att solceller är dyrare att installera än vad dom är och inte lämpar sig för vårt klimat. Det visar en enkät med 2 500 svenskar som svarat på frågor om solenergi. Svaren redovisas i Vattenfalls Solrapport. Enligt Vattenfall visar enkäten att det fortfarande finns många myter om solenergi och solcellers egenskaper. En vanlig uppfattning om solcellers kapacitet är att vårt klimat, med relativt långa och mörka vintrar, inte skulle vara lämpat för solenergi. Likaså vet inte var tredje hur mycket el solceller kan genera och närmare var femte svensk tror att solceller genererar mindre energi än vad de gör i praktiken. 

Ladda hem Solrapporten för 2019 på: https://www.vattenfall.se/solceller/hur-fungerar-solceller/solfaktorn/

Fler nyheter

Sveriges produktion av biogas kan bli sju gånger större

Sverige bör besluta om ett produktionsmål på 10 TWh biogas till 2030. Det är ett av de viktigaste förslagen från Biogasmarknadsutredningen, som i veckan presenterade sitt slutbetänkande.

Klimatklivet ansökningsomgångar

Klimatklivets ansökningsomgångar 2020

Smakrik seminariedag om framtidens mat

Hur tar vi forskningen från labbet till livsmedelsdisken? Med den frågan som grund anordnade projektet Ways2Taste, där vi är en av parterna, en seminariedag om framtidens mat på Högskolan i Borås – där diskussioner om regelverk och kommunikation landade i en lunch som på ett konkret sätt demonstrerade hur en svampbaserad måltid kan smaka.

Nytt krav på IMD i flerfamiljshus med dålig energiprestanda from 1 dec 2019

Regeringen inför begränsade krav på individuell mätning och debitering av värmeoch varmvatten. Kraven gäller en mindre mängd flerbostadshus, som har sämst energiprestanda. 

Fortfarande vanligt med missuppfattningar kring solceller

Många tror att solceller är dyrare att installera än vad dom är och att de inte fungerar bra i svenskt klimat. Det visar vattenfalls senaste Solrapport.